Thursday, December 30, 2010

Contest Aku & Cermin Mata


Dapat tag dari besan....bile gi jenguk rumah dia.... nampak ada dua tag.... tak tau ler besan tag yg mana satu ni...sebab deduanya ada nama AYU.... berkenaan tag besan :

Tag Satu : Blog teman udah setahun....

Oleh sebab tag ni valid sampai mlm ni jerrrr....so, saya tak ambik ler tag ni.... hehehehee...

Tag Dua : Contest Aku & cermin mata

Kekeliruan di sini.... salah seorg yg di tag tu nama nyer AYU.... tp tak pasti ler ayu yang mana....hehehhee...sebab besan tulis [kerna ayu memang sentiasa cantek dan bergaya]...oohh...rasenyer mcm bukan diriku jerrr.... sebabnyer diri saya COMOT SENTIASA....khihkhihkhik.... erkkk..konpius nehhhh.....



walaubagaimana pun.... saya tetap ambik TAG ni yerrr....
oohh...saya letak gambar my anak dara.... sebab T&C nyer gambar pemilik blog wez kaca mata hitam kan??? blog neh kepunyaan semua warga rumah no 17.... so, my anak dara boleh di anggap pemilik blog jugak ler yerrr..... erkk..ntah2 ni dikire melanggar T&C...arkkk..tak kire...nak letak gambar my little princess jugak... heheheheheee....
Erkkkk.... tp sy tak tag sesiapa...sebab saya still konfius...betul ke tag yg neh besan???...

eemmm..rasenye entry neh tak melepasi syarat2 GA ler... heheheheee......











Wednesday, December 29, 2010

Kali pertama Tasha


Kali pertama tasha ke kelas mengaji Quran.... malam tadi tasha dah mula kelas mengaji....so, jadual malam dah sedikit berubah....kena dinner cepat2 sebab pukul 8 tasha dah nak pergi kelas....

Cerita kali pertama ke kelas mengaji.... tasha excited....hehehehe...dah nama pun KALI PERTAMA.... nanti kalau dah tetiap hari..... tak mustahil ada yg tunjuk muka muncung....sebelum pergi kelas, tasha tak berhenti duk berkata " kakak risau ler mama.... kakak tak pandai baca...nanti ustaz marah tak??"....aduuii ler sayang...sebab tak pandai ler mama hantar pergi belajar.....nanti dah pandai boleh bacakan untuk mama pulak....sedekahkan untuk mama.....yer sayang.....

Tuesday, December 28, 2010

Ibu yang baik

Satu scene yang berlaku dalam kereta petang semalam..... mama tgh drive kereta... kakak & adik tgh bising-bising...isu biasa....adik nak pasang dvd cerita adik...kakak nak pasang dvd cerita kakak.... bila dah makin melarat.... mama dengan kuasa veto yang ada pun berkata...
Mama : Semua orang jangan bising....siapa yang notty...tak dengar cakap... mama tinggal jer kat tepi jalan ni.....
Tasha : Kalau tinggal kat tepi jalan....macam mana nak balik rumah???
Mama : Pandai-pandai ler balik sendiri.....jalan kaki kee....naik bas keee..
Tasha : Mama tau tak.... ibu yang baik dia takkan tinggal anak dia kat tepi jalan.... kesian anak dia..... kalau anak dia hilang macam mana???
Aduuuuuiiiiii...mama jugakkk yang terkena.... khihkhihkhihkikkkkk....banyak idea betul budak-budak zaman sekarang.....

Wednesday, December 22, 2010

1st Lucky Draw Blog Suka Hati

Sila click gambar budak tomeeyy di atas untuk mengetahui T&C GA ini.....


Tag 3 orang....

eemmmmm......

1.Kak tika

2.Lin

3.Tinie

DONE!!!!!

Kedemaman


oohhh..bukan anak-anak yg kedemaman....tapi ibunya.... hehehehehee...semlm berjaya me MC kan diri....sebenarnya dah tekun bersiap untuk datang ofis....tapi mr abah berjaya memujuk mama tak payah mai opis....dengan bermacam-macam janji manis yang di tabur.....hahahhaaaa...so, seharian lepak dirumah...percaya lah...rasanya kalau mai ofis...demam akan cepat sihat berbanding duduk di rumah.... khikhihhkihhkih.... apa pun...TQ to abah kerana berusaha menjadi jururawat yang TERBAIK semalam.... juga untuk nurse tasha & doctor akief yang bersama-sama merawat mama.... yang sebenarnya lebih kepada membuli mama.. hehheehhee......

Tuesday, December 14, 2010

Port Dickson


Tetiba terasa nak bawa anak-anak berjalan.... so, hari ahad, bawa anak-anak check in di Glory Beach Resort, Port Dickson for one night...oleh sebab last minute punya plan.... tempat yang terdekat adalah port dickson je lah untuk bercuti-cuti sekejap....selesai jer swimming class tasha...terus menuju ke PD...sampai PD time lunch...sempat ler pusing-pusing sekitar kawasan pantai sambil mecari tempat untuk menjamu selera.... siap jer makan terus check in & lepak lepak kat bilik..... apa bila dah teduh, terus bawak bebudak terjun pool.... mak pak bebudak pun terjun sama....akief jer yang taknak terjun.... agaknya dah penat sepagi bermain dalam pool sewaktu teman kakak belajar berenang....dah penat main pool...orang pun makin ramai....terus terjah pantai....layan main pasir....main layang-layang...main kejar-kejar.... sambil-sambil tunggu sunset....Malam, mula ler mencari tempat utk makan ikan bakar & seafood lain..dah nama pun duduk kat tepi pantai, semestinya ler mencari seafood utk menjamu selera....

Isnin, lepas breakfast....jalan-jalan sekitar hotel sambil snap sekeping dua gambar.... layan tasha & akief main kat taman....tasha sibuk ajak terjun pool lagi...tapi sebab dah nampak tanda-tanda nak selsema, so acara terjun pool tidak dibenarkan.... tengah hari hujan renyai-renyai...terus lari masuk bilik....lepak anak beranak then pukul 2 baru check out....jalan-jalan sekejap area bandar PD sambil cari tempat untuk lunch....




1st day....





Acara membodek tasha, sebab dah mula buat muka toye...dah mula bunyi hok hek hok hek...maklum ler...penat....dari pagi sampai malam penuh aktiviti....


View from balcony



2nd day








Sekian, untuk entry kali ni....photos lain boleh tangok kat photo album...

Friday, December 10, 2010

Cuti Sekolah


Terdapat pertanyaan dari kawan-kawan..."cuti sekolah ni pergi mana??"..." tak bawak bebudak berjalan ke cuti sekolah ni??"... " tak balik kampung ke cuti sekolah ni".... tetiba saya tersedarr...."oooooo....cuti sekolah yerr....kenapa tak terfikir pun nak bawa bebudak pergi cuti-cuti malaysia?".... hehhehehe.. kemudian terfikir balik..."relevan ke cuti sekolah dengan keluarga kami??"... yer ler...anak-anak memang tak sekolah pun....so, kalau nak berjalan... bila-bila pun boleh.... kemudian terlintas..."eh...kakak tahun depan dah nak masuk sekolah.... so, lepas ni dah nak kena tunggu cuti sekolah baru berjalan..." hehheheeeee.... banyak nyer persoalan pasal cuti sekolah..... kesimpulannya, tidak ada apa-apa perancangan pun untuk cuti sekolah ini.... dengan cuaca yang asyik hujan.... agak terhad untuk bawa anak-anak berjalan....

Wednesday, December 8, 2010

Healthy juices



--> Boost & cleanse our system




-->Prevent cancer,reduce cholesterol & eliminate stomach upset & headache.



--> Improve skin complexion & eliminate bad breath.





-->Avoid bad breath & reduce internal body heat



-->Improve Skin texture & moisture & reduce body heat




-->To dispel excess salts, nourishes the bladder & kidney.




--> To Improve skin complexion